3 manieren om een ZEN leven te leiden

Kijk je ooit naar Instagram-foto’s van mensen die reizen, naar het strand gaan of gewoon geweldige dingen doen en wens je dan dat je daar zou kunnen zijn? Zou je willen dat je gewoon die persoon kon zijn, die gelukkig is, zich goed voelt over zichzelf en eigenlijk alles in het leven eruit haalt?

Voor sommigen is onze grootste wens, gewoon minder gestrest te zijn. Hier zijn een paar simpele trucs om een ​​zen leven te leiden.
De definitie van ZEN: een benadering van een activiteit of vaardigheid die de nadruk legt op eenvoud en intuïtie in plaats van conventioneel denken of focussen op doelen.

Stap 1:

Begin elke dag met mediteren, gedurende minimaal 5 minuten. Het maakt niet uit welke religie je hebt of helemaal geen. Er is wetenschappelijk onderzoek geweest dat bewijst, dat een beetje rust en stilte elke dag gezond is voor de menselijke geest en lichaam, en sommige spirituele mensen zouden zeggen voor de ziel. Het is gemakkelijk om gevangen te raken in de sleur van het leven, maar als de mensen die je in je leven hebt van je houden, kunnen ze je echt wel 5 minuten rust geven als het jouw gezondheid ten goede komt. Als je het gevoel hebt dat je te veel te doen hebt, denk dan eens aan alle dingen die je niet doet omdat je te gestrest bent, misschien helpt die kleine pauze je om op de lange termijn te komen waar je heen wil.

Stap 2:

Breng meer tijd door in de natuur. Sommige mensen geven de voorkeur aan het strand, anderen naar de bergen. Als je het niet zeker weet waar je voorkeur ligt, bezoek dan eens een website waar natuurfotografie centraal staat en kijk gewoon wat je leuk en mooi lijkt. De natuur is heerlijk. De meeste mensen realiseren zich niet eens hoe makkelijk het is om erop uit te trekken en ook hoeveel natuur er is in een stad. Het kan natuurlijk ook betekenen dat u een bezoek aan een bos maakt. Veel mensen realiseren zich niet dat tochten en kamperen in een bos of op natuurcampings vaak veel goedkoper zijn dan conventionele vakanties en je voelt je meer ontspannen dan op bestemming gebaseerde vakanties, waarvoor vaak veel meer geld nodig is aan reizen, toeslagen, eten en onderdak. En natuurlijk kom je nooit echt weg van al het lawaai van het stadsleven. Onthoud dat zen moet doen wat we leren van meditatie en wat we uit eenvoud kunnen halen.

Stap 3:

Wees een beetje egoïstischer. Ik zeg egoïstisch omdat de meeste mensen geen prioriteit geven aan zelfzorg vanwege een misvatting. Deze misvatting is dat het egoïstisch aanvoelt. Echte handelingen van zelfzorg zijn eigenlijk niet egoïstisch, maar benadrukken eerder dat je voor jouw behoeften moet zorgen, zodat je beter kunt worden in wat je graag doet. Je kunt dit doen door meer te doen waar je van houdt en door ja te zeggen tegen meer dingen die je vreugde geven. Overdrijf niet, dit brengt ook weer druk mee. Probeer alles in balans te houden. Voorbeelden kunnen zijn: Houdt je niet bezig met het te veel benoemen van problemen van anderen en weiger deel uit te maken van dramas. Het kan betekenen dat je van de gelegenheid gebruik maakt om te reizen en sommige mensen vraagt ​​om tijdelijk jouw verantwoordelijkheden over te nemen, zodat je kunt verjongen.

Veel mensen brengen hun leven gestrest door en doen niet echt waar ze van houden, maar dat hoeft echt niet zo te zijn. En hoewel niet iedereen een reizende Instagram-ster kan zijn, zijn er kleine dingen die we in ons dagelijks leven kunnen doen om het elke dag een beetje beter te maken. Er zijn stappen die we kunnen maken om in de tijd die wij hebben meer betekenis te geven. We moeten ze gewoon herkennen en beleven.

Suppen kan hier aan bijdragen. Ga met ons mee en geniet van mooie tochten in prachtige omgevingen in en rond Schiedam.

0 Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.